Seurakuntalaiset

Isabel_kuva_2

Kuva: Laura Häkkinen

Suomalais-espanjalainen Isabel Fernandez Garcia tuli uskoon 15-vuotiaana Helsingin metroasemalla. Vähitellen uskonelämä alkoi takkuamaan, sillä Isabel ei tahtonut luovuttaa koko elämäänsä Jeesukselle, vaan päätti pitää osan asioista itsellään. Maailma veti puoleensa ja Isabel jatkoi huoletonta nuoren naisen elämää: hän käänsi selkänsä Jumalalle. Tämä vaivasi häntä kuitenkin koko ajan. Sisimmässään hän kaipasi Jumalan puoleen, vaikka tekikin elämässään vääriä valintoja ennen kuin todella löysi Jeesuksen. Tuli loppuvuosi 2009 ja Isabel uudistui.

- Sain sydämeeni rauhan, jota kaipasin. Tein uuden päätöksen seurata Häntä koko elämäni ajan, hän iloitsee.

Johdatuksen poluilla

On ihmeellistä, kun saan nähdä Jumalan suuruuden. Jumala on selkeästi osoittanut ohjaavansa elämääni, kertoo Isabel.

Isabel (23) opiskelee yhteisöpedagogiksi, kansalaistoiminnan- ja nuorisotyön koulutusohjelmassa. Opintoihin liittyvissä työharjoitteluissa Jumala on johdattanut häntä käsittämättömällä tavalla. Jumala sulki Isabelin omat Espanjan suunnitelmat ja johdatti hänet yhteiskristilliseen Vihreä Keidas-päiväkeskukseen Helsingissä. Jumalan suunnitelmissahan yksi tehtävä valmistaa uskovaa usein seuraavaa tehtävää varten. Niinpä pian Helsingin jälkeen Isabel löysi itsensä Toijalan Teriskodista, joka on kristillinen kuntoutuskoti päihde- ja mielenterveysongelmaisille. Kuuden viikon harjoittelu venyi neljäksi kuukaudeksi ja täältä hän sai hengelliset vanhemmat, Japanin lähetit Raija ja Esa Tasasen.

Jumala yllättää!

Pari vuotta sitten Isabel ei olisi osannut kuvitella, mitä elämä Jeesuksen kanssa tuo mukanaan. Viime syksynä tutut ympyrät Toijalasta vaihtuivat Tornioon. Kaupunkiin, jonne muuttaminen ei häntä houkuttanut. Lisäksi opiskelija-asunnot kaupungissa olivat konkreettisesti kiven alla syyslukukauden alkaessa. Jumala rohkaisi häntä järjestämällä asuntoasian kahdessa päivässä rukousvastauksena! Torniossa Isabel on opintojen ohella palvellut Iha ry:n Lähetyspuodissa ja käynyt kasteella tahtoen seurata Jeesuksen opetusta.

Turvattu tulevaisuus edessä

Jumala on antanut elämälleni suunnan ja tarkoituksen. Jumalan johdatuksessa on siunattua elää. Mitä enemmän luovutan itseäni Jumalan käyttöön, sitä hedelmällisempää elämäni on. Tahdon tuntea enemmän Jumalaa ja täyttyä Hänen rakkaudellaan, juttelee Isabel.

Isabelin elämässä seuraava ajanjakso kuluu Intiassa opintoihin liittyvässä projektityössä, mutta sen jälkeen taas kaikki on avoinna. Jumalan suunnitelmissa vaeltaminen on todella jännittävää!

Alakategoriat